25 Aralık 2015

Mutlu insanların aileleri

Yapılan bir araştırmaya göre, çocukluk çağında aileleri tarafından daha çok ilgi, şefkat ve psikolojik olarak daha az baskı görmüş olan kişiler hayatlarında daha mutlu ve tatmin oluyorlar.

İngiltere'de 1946 yılından bu yana doğumu itibariyle tam 5,362 kişi takip edilmiş ve zihinsel anlamda huzur / mutlulukları ölçümlenmiş. Araştırmacılardan Dr. Mai Stafford, çocukluğunda aileleri tarafından sıcaklık ve sorumluluk görmüş olanların diğerlerine göre daha tatmin, huzurlu ve mutlu olduklarını belirtiyor. Psikolojik baskı / kontrol görmüşlerin ise tam tersine daha az tatmin ve mutlu olduklarını ekliyor. Bu psikolojik baskı, çocuğun kendi kararlarını vermesine izin vermeme, özeline müdahil olma gibi örnekler ile açıklanabilir.

Aileden alınan eğitimin önemini tekrar tekrar görüyoruz. Ailesinden sıcaklık, şefkat, ilgi görmeden büyüyen o kadar çok çocuk var ki..Ailesinden şiddet gören çocuk oranındaki artışları, çocuk esirgeme kurumlarını görünce, ileride toplumda yaşanacak sorunları, biz psikologların karşılaşacakları vakaları düşünüyorum maalesef. Aile gerçekten de en önemli ve en çok yatırım yapılması gereken kurum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Tükenmiş Olabilirsiniz!

Tükenmişlik Sendromu   (Burnout Syndrome) Hepimizin hayatına Meryem Uzerli’nin ‘’Tükendim, bıktım, yapamıyorum..’’ feryadıyla giren bi...